top of page

Junior All Star Big Band

Junior All Star Big Band on nuorista suomalaisista lahjakkaista jazzmuusikoista koostuva nuoriso-big band, joka toimii Suomen Big Band Yhdistys ry:n alaisuudessa. Big Bandin tarkoituksena on tarjota lahjakkaille nuorille, noin. 10–20 vuotiaille soittajille mahdollisuus soittaa taidollisesti vertaistensa ikätovereidensa kanssa ammattitaitoisessa ohjauksessa ja näin kehittyä sekä yksilöinä että yhtyesoittajina ja saada valmiuksia kehittyä muusikoina aina ammattilaisuuteen saakka. Big Bandin soittajat tulevat ympäri maata ja heidät on valittu mukaan suositusten sekä myös kerran vuodessa järjestettävän koesoiton kautta. Orkesterin taiteellisena johtajana toimii Antti Rissanen ja sektio- ja instrumenttikouluttajina alan suomalainen parhaimmisto.

Junior All Star Big Band sai lähtölaukauksen jo vuonna 2000, jolloin ensimmäinen harjoitusviikonloppu järjestettiin Arabialla PJK:n tiloissa. Viimeisen kymmenen vuoden aika orkesteri on harjoitellut ja konsertoinut vuosittain Imatralla, Big Band –festivaalilla sekä esiintynyt mm. Helsingissä, Lieksassa, Kuopiossa, Savonlinnassa, Joutsenossa, Lahdessa ja Kotkassa. Suomen Big Band –mestaruuskilpailuissa bändi on päässyt palkintosijoille.

Nauhotteita

– Kevään 2016 studioäänitys.
– Vuonna 2010 JAS:n studioäänitys tapahtui SBBY:n tuottaman Big Bang -projektin yhteydessä.
– JAS:n ensilevy julkaistiin 2.7.2006.

Äänitetyt kappaleet on ladattavissa Äänitteet-sivulta.

Miksi kannattaa osallistua?

Junior All Star Big Band on tavallaan Suomen ainoa ”Big Band –musiikin korkeakoulu”, jossa:

  • saat ohjausta parhailta mahdollisilta käytettävissä olevilta muusikoilta Suomesta ja ulkomailta

  • harjoitusperiodeissa (3 kertaa vuodessa) keskitytään big band –musiikin ohella myös improvisointiin

  • luot hyviä kontakteja, joista on merkittävä hyöty tulevaisuudessa keikkarintamalla

  • pääset esiintymään festivaaleilla ja osallistumaan matkoihin ja levytyksiin

  • niille, jotka itse säveltävät tai sovittavat, orkesteri antaa hyvän foorumin päästä esille omalla säveltuotannolla

  • saat todistuksen sekä henkilökohtaisen arvioinnin jokaisesta projektista

  • osallistuminen on ilmaista ja yhdistys maksaa matkakulut ja majoituksen sekä tarjoaa aamiaisen

  • saat kokemusta käytännön muusikon työstä

  • hyviä kokemuksia ja muistoja

Miten pääsen soittamaan yhtyeeseen?

1. Olet iältäsi noin 10-20 vuotias ja innokas big band –musiikin kuluttaja!
2. Osallistut orkesterin soittokokeeseen harjoitusperiodin yhteydessä. Tietoa bändiin hakemisesta sekä periodien aikatauluista saa JAS:in -tuottajalta.

Koesoitossa osallistuja suorittaa prima vista -tehtävän orkesterin ohjelmistosta. Tuloksen saa samana päivänä. Koesoitossa instrumentit ovat saksofoni, pasuuna, trumpetti, rummut, basso, kitara, ja piano. Koesoitossa valitaan soittajia orkesterin konserttikokoonpanoon sekä varasijoille.

Miten osallistun yhtyeen toimintaan ja toiminnan suunnitteluun?

Voit osallistua yhtyeen toimintaan ja toiminnan suunnitteluun ottamalla yhteyttä SBBY:n hallituksen jäsenistä koostuvaan JAS-tiimiin. Toimintaa suunnitellaan noin vuoden aikajänteellä etukäteen. Konserttien ja muiden mahdollisten yhteistyökumppaneiden osalta kaikki ideat ovat tervetulleita!

Pelisäännöt

Orkesteriin valitun muusikon tulee osallistua pääsääntöisesti vuoden jokaiseen tapahtumaan, joita ovat vuoden kolme koulutusprojektia sekä mahdolliset muut konsertit vuoden mittaan. Esteen sattuessa siitä on ilmoitettava hyvissä ajoin sekä neuvoteltava kapellimestarin kanssa. Peruutuksen sattuessa tuuraaja otetaan yhtyeen varasijoille koesoitoissa sijoittuneista muusikoista.

Kysymyksiä jas:in toiminnasta?

Ota yhteyttä!

Viesti menee JAS:in tuottajalle.

Viesti lähetetty!

bottom of page