Media BIG BANG 2010

BIG BANG 2010

Suomen big band -yhdistyksen projekti "BIG BANG 2010" tuo musiikkikentälle uutta soitettavaa; helppoa ja mielekästä suomalaista big band -musiikkia! Säveltäjinä ovat toimineet kokeneet big band -musiikin ammattilaiset Ralf Nyqvist, Markus Ketola ja Antti Rissanen, jotka ovat kukin tehneet kolme uutta big band -kappaletta, vaikeustasoilla C, B ja A.

Kappaleet ovat kaikki erilaisia ja eri tyylilajeissa. Ne jakautuvat vaikeustasoltaan seuraavasti:

C-taso Ralf Nyqvist - Ranta Rock ( mp3, zip )
Antti Rissanen - Roll'n Rock ( mp3, zip )
Markus Ketola - Riding Into The Dawn ( mp3, zip )

B-taso Ralf Nyqvist - Peipposen Lattari ( mp3, zip )
Antti Rissanen - Trane Station ( mp3, zip )
Markus Ketola - Go Go ( mp3, zip )

A-taso Ralf Nyqvist - Jackson Jump ( mp3, zip )
Antti Rissanen - New Love ( mp3, zip )
Markus Ketola - Bomba ( mp3, zip )
Kansilehti ( pdf )

Sovitukset on laadittu niin, että ne ovat soitettavissa minimikokoonpanolla, joka on 2 alttosaksofonia, 1 tenorisaksofoni, 2 trumpettia, 1 pasuuna, piano, basso ja rummut.

JAS Studiolla tammikuussa 2010 Kappaleet on kuitenkin sovitettu niin, että ne voi esittää myös täydellä big bandilla tai hieman vajaalla puhallinorkesterilla. Mukana ovat seuraavat stemmat: 2 alttosaksofonia, 2 tenorisaksofonia, 1 baritonisaksofoni, 4 trumpettia, 4 pasuunaa, kitara, piano, basso, rummut ja perkussiot sekä lisäsoittimina vielä 1-2 huilua, 1-2 klarinettia, 1-2 käyrätorvea, baritonitorvi ja tuba.

Projekti tuotetaan nettiversiona. Kappaleiden mp3-tiedostot ja sovitukset voi kopioida tältä sivulta löytyvistä linkeistä.

Yhtyeenä sovituksien demo-äänitteellä toimii vuonna 2000 perustettu Suomen Junior All Star Big Band. JAS big band on big band -yhdistyksen luotsaama junior big band, jossa soittaa pääsykokein valittu joukko musiikinopiskelijoita ympäri Suomea. Orkesteria johtaa Antti Rissanen. Äänitteen on äänittänyt ja miksannut Markku Veijonsuo, Varistoteles-studiolta.


Studio Anza